Heljdino brašno

Brašno bogato energijom i bez glutena

Heljdino brašno (brašno od heljde) je iznimno bogato energijom i hranjivim tvarima, a ne sadrži gluten pa je u prehrani mogu koristiti oni koji su zbog alergije prisiljeni izbjegavati uobičajene žitarice. Heljdino brašno dijetalna vlakna, izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva (luteina, zaeksatina, rutina, kvarcetina), mangana, magnezija, željeza, fosfora, joda, vitamina B skupine. Zanimljive su nedavne spoznaje da heljdino brašno smanjuje razinu šećera u krvi pa je povoljna za dijabetičare. Također je otkriveno da smanjuje visoki tlak i kolesterol. Često služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša.

Hajdina kaša

Služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša

Hajdina kaša (hajdinska kaša) je bogata energijom i hranjivim tvarima, a ne sadrži gluten pa je u prehrani mogu koristiti oni koji su zbog alergije prisiljeni izbjegavati uobičajene žitarice. Sadrži dijetalna vlakna, izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva (luteina, zaeksatina, rutina, kvarcetina), mangana, magnezija, željeza, fosfora, joda, vitamina B skupine. Zanimljive su nedavne spoznaje da heljda smanjuje razinu šećera u krvi pa je povoljna za dijabetičare.

Integralno brašno pira

Izvrstan izbor za one koji žele smršavjeti

Pirovo brašno se koristi za izradu tjestenina, kruha, peciva i raznih kolača, u kojima mogu u potpunosti zamijeniti pšenično brašno.Pirovo brašno pomaže u borbi protiv anemije, djeluje laksativno i okrepljujuće. Ima izraženo antioksidativno djelovanje. Povoljno djeluje kod kožnih i alergijskih osipa, neurodermitisa, reumatskih oboljenja te povišenog kolesterola.

Pirova kaša

Krupnik, dinkel ili pir je jedna od najstarijih žitarica.

Pirova kaša (zrno pira) sadrži nešto više proteina od pšenice, nezasićene masti, vitamine A, C i vitamine skupine B, minerale (kalcij, selen, kobalt, željezo, fosfor, magnezij, kalij, bakar). Bogat je vlaknima i kao takav izvrstan izbor za one koji žele smršavjeti. Iako sadrži gluten, lakše ga podnose osobe alergične na proizvode od obične pšenice.

Može se koristiti u zrnu ili kao brašno, a na tržištu se nude i pirov griz i pahuljice. Zrna treba prije kuhanja oprati i namakati nekoliko sati u vodi.

Pir u zrnu pomaže u borbi protiv anemije, djeluje laksativno i okrepljujuće, ima izraženo antioksidativno djelovanje. Povoljno djeluje kod kožnih i alergijskih osipa, neurodermitisa, reumatskih oboljenja te povišenog kolesterola.

Integralni gris od pira

Zdrava hrana na Vašem stolu

Gris od pira dobivamo grubim mljevenjem zrna pira na kamenom mlinu. Napravljen na mlijeku ili vodi, uz dodatak čokolade, suhog ili svježeg voća, brzo daje osjećaj sitosti. Možete ga poslužiti i u slanoj varijanti, uz dodatak povrća i sira.

Mekinje od pira

Izvrstan obrok za početak dana

Mekinje od pira odn. pirine posije sadrži nešto više proteina od pšenice, nezasićene masti, vitamine A, C i vitamine skupine B, minerale (kalcij, selen, kobalt, željezo, fosfor, magnezij, kalij, bakar). Mekinje od pira je bogato vlaknima i izvrstan izbor za one koji žele smršavjeti. Iako sadrži gluten, lakše ga podnose osobe alergične na proizvode od obične pšenice.

Pir se još koristiti u zrnu ili kao brašno, a na tržištu se nude i pirov gris i pahuljice. Zrna treba prije kuhanja oprati i namakati nekoliko sati u vodi. Brašno se koristi za izradu tjestenina, kruha, peciva i raznih kolača, u kojima mogu u potpunosti zamijeniti pšenično brašno.

Mekinje od pira pomaže u borbi protiv anemije, djeluje laksativno i okrepljujuće. Ima izraženo antioksidativno djelovanje. Povoljno djeluje kod kožnih i alergijskih osipa, neurodermitisa, reumatskih oboljenja te povišenog kolesterola.

FAQ

Najčešća pitanja naših kupaca

Općenito je pravilo da većina cjelovitih žitarica može trajati oko šest mjeseci, a brašna od cjelovitih zrna oko 3 mjeseca u dobro zatvorenom pakiranju na suhom, prozračnom i hladnom mjestu.

Kad otvorite pakiranje preporučujemo da proizvod čuvate u dobro zatvorenoj staklenci. Osim što ćete otežati pristup neželjenim gostima, hermetički zatvorene staklenke sprječavaju doticaj s kisikom čime se čuvaju kvalitetna svojstva namirnica

Ako proizvod ne namjeravate potrošiti u preporučenom roku, a posebno ako ste ga otvorili, čuvajte ga u hladnjaku – osobito tijekom ljeta

Na pravom ste mjestu! Na našim stranicama potražite naše originalne recepte u glavnom izborniku pod sekcijom Blog ili klikom na OVAJ link..

Sigurna kupovina

pouzećem ili internet bankarstvom

Besplatna dostava

za narudžbe preko 500 kn

100% hrvatsko

iz hrvatskog zagorja

Brza usluga

trebate savjet ili sugestiju

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu