Prirodni jastuci za spavanje

EkoBreg prirodni jastuci za dobar san

Prirodni jastuci za spavanje su najbrži put do zdravog sna. Koji su to sve naši prirodni jastuci za spavanje možete potražiti na ovoj stranici i izabrati baš onaj koji vama odgovara. Kvaliteta spavanja utječe na naše ponašanje, raspoloženje, zdravlje, donošenje odluka i na brojne navike. Dobrim snom možemo unaprijediti kvalitetu života.

Prirodni jastuci za spavanje od heljde

Prirodni jastuci za spavanje od heljde namijenjen je svim generacijama.

Jastuk od heljde je najbrži put do zdravog sna. Jednostavan je i prirodan jastuk za spavanje, a dok Vi spavate on radi za dobrobit Vašeg zdravlja. Svaki naš jastuk od heljde je ručne izrade, punjen najkvalitetnijim ljuskicama heljde koja je ekološki uzgojena bez upotrebe pesticida i kontroliranog je podrijetla. Fleksibilne ljuskice, nježno masirajući, potiču cirkulaciju u vratnoj kralježnici, mišićima ramenog pojasa i gornjeg dijela leđa što doprinosi osjećaju ugode, bržem opuštanju i kvaliteti sna.

Prirodni jastuci za spavanje od pira

Probajte sve popularniji prirodni jastuk za spavanje od pira.

Za razliku od sintetskih punjenja, ljuske pira se ne sabijaju, ne zagrijavaju, vibriraju i slobodno se pomiču te tako masiraju naš vrat, rameni pojas i glavu. Kod ovog prirodnog jastuka za spavanje, na taj način se opuštamo pa nam je niži i tlak, jedan od uzroka glavobolja ali i stresa.

Ekološki dobivene ljuskice pira dvostruko su otprašene, selektirane i sterilizirane prije punjenja jastuka.

Jastuk od prosa

Namijenjen onima kojima smeta šuškanje jastuka

Jedan od novijih prirodnih jastuka za spavanje u EkoBregu – izrazito fleksibilan i prozračan, jastuk od prosa pužit će Vam ugodan san. Male, okrugle i skliske celulozne opne – koja je kao sredstvo kojim se puni jastuk izuzetno mekana – i za neke vrlo bitno – ne šuška kao što šuškaju ljuskice heljde ili pira. U njoj su korisna biljna vlakna i proteini a specifična je po tome da ne sadrži gluten. Pogodna je za vegetarijance te celijakičare.

 

Jastuk od kapoka

Probajte najnoviji prirodni jastuk za spavanje iz EkoBrega

Prirodni jastuk za spavanje punjenjen kapokom koje proizvodi Ekobreg punjeni su svilastim vlaknima dobivenim iz nutrine ploda “vunenog” drveta.

Kapok ima izuzetno dobra termoregulacijska svojstva. Vlakna kapoka čak 8 puta su lakša od samog pamuka, što ih svrstava među najlakša vlakna koja su prirodnog podrijetla. U svojoj strukturi kapok ima 80% molekula zraka, tvoreći prirodan izolator pogodan za odličnu termoregulaciju.

Jastuk od strugotina švicarskog alpskog kamenog bora - Zirben

Aromaterapija tijekom spavanja

Zbog umirujućih svojstava bora koristi se generacijama, a naročito kod zdravog sna. Spavanjem u krevetu napravljenom od drveta bora ili na jastucima od strugotina drveta, smanjuje se brzina otkucaja srca tijekom noći. Esencijalna ulja drveta razvijaju svoj pozitivan efekt te pomažu protiv nesanice, nedostatka koncentracije i mentalne iscrpljenosti.

Jastuk od vune

Najbolji izbor za kvalitetan san

Mekan i udoban vunen jastuk nudi dovoljno potpore i za glavu i za vrat.
Izuzetne mekoće, kuglice vune nude optimalan otpor za glavu i vrat. Udobnost i otpor su odlična kombinacija za miran san, izuzetna prozračnost odlična je za duh i tijelo.

Jastuk od lateksa

Za pravilnu potporu vratu

Jastuk od lateksa ima izvrsne higijenske i mikrobiološke karakteristike te pruža pravilnu potporu vratu te rasterećuje vratne mišiće kod spavanja. Optimalno propušta vlagu i omogućava cirkulaciju zraka, a njegova je važna prednost je što ne osigurava pogodnu okolinu za razvoj grinja.

Dvostrani jastuk

Vaša dobitna kombinacija

Dvostrani jastuk dolazi u više varijacija, na vama je da odaberete koja najviše odgovara vašim potrebama. Različito punjenje na svakoj strani jastuka nudi pregršt mogućnosti u odabiru te poboljšava kvalitetu spavanja. Odaberite vašu kombinaciju punjenja i mirno spavajte!

FAQ

Najčešća pitanja naših kupaca

Prilikom korištenja teško je raspoznati razliku – oba jastuka imaju isto terapeutsko djelovanje i trajnost. Jastuk od heljde je popularniji pa ga naši kupci više žele – no sve je stvar vlastitog izbora.

Jastuk traje koliko traje i njegova fleksibilnost. Dok se od okretanja malo te fleksibilnosti tj. čvrstoće izgubi – jastuku se doda ljuskica. U pakiranju jastuka koje prodajemo uključen je i jedan refill sa kojim jastuk možete lako nadopuniti dok se to ponovno dogodi. Do tog trenutka može proći dosta vremena – a onda možete naručiti ili skroz novi jastuk ili naručiti ljuskice za nadopunu.

Jednom mjesečno (ili češće, ako želite) bilo bi dobro zbog spriječavanja eventualnog nastajanja bilo kakvih “životinjica” u jastucima, jastuk staviti u zamrzivač na -18 stupnjeva – ili u pećnicu na 100 stupnjeva (ne više). 20 do 25 minuta je dovoljno da onemogući bilo kakav ulazak leptirića, mušica i ostalih potencijalnih kukaca/insekata u vaš jastuk. Što se tiče ljetnih mjeseci, jastuk je dobro staviti na sunce, jer prirodna materija upija energiju Sunca te je po noći oslobađa kada spavamo.

Za jastuke od heljde i pira jamčimo trajnost 7 godina, uz pravilno održavanje. Iskoristite lijepo sunčano vrijeme i osvježite svoje jastuke kako biste ugodnije spavali na njima.

  • Često (više puta mjesečno): protresite svoj jastuk. Time povećavate njegovu prozračnost i gipkost ljuskica heljde i pira.
  • Povremeno (jednom mjesečno, a što češće – to bolje): stavite jastuk na sunce, bez vanjske jastučnice. Ljuskice vole energiju sunca.
  • Rijetko (jednom godišnje ili prema potrebi): istresite ljuskice u suhu posudu ili vrećicu. Operite unutrašnju navlaku.

Što se prosa i kapoka tiče – oni su “tihi”. U smislu da proso kao punilo ne proizvodi šuštanje poput pira i heljde. Kapok je nešto što je vunaste strukture – meko i vrlo vrlo udobno. No, da Ipak, šuštanje o kojem je riječ nije uopće glasno – čak štoviše, većina ga smatra ugodnim.

Sigurna kupovina

pouzećem ili internet bankarstvom

Besplatna dostava

za narudžbe preko 65 EUR

100% hrvatsko

iz hrvatskog zagorja

Brza usluga

trebate savjet ili sugestiju

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu