Jastuci za meditaciju

Odaberite jedan od jastuka za opuštanje

Jastuci za meditaciju koje nudimo olakšavaju svakodnevne aktivnosti. Upotrebljavaju se kao naslon za glavu pri gledanju televizije, na putovanjima i kod spavanja. Jastuci za meditaciju dolaze kao 3 vrste jastuka: valjkasti jastuk, zafu jastuk te jastuk za opuštanje. Nadamo se da ćete pronaći barem jedan za sebe!

Jastuk od koštica višnje

Za hladno ili toplo, uvijek pri ruci

Prirodni jastuk za spavanje punjenjen košticama višnje koje proizvodi Ekobreg odlično zadržavaju i toplinu i hladnoću, pa ovi jastuci mogu zamijeniti termofor, ali i vrećicu s ledom. Ugrijan jastuk pomaže da lakše zaspite svake noći dok rashlađen ima okrepljujući i analgetički učinak.

Valjkasti jastuk

Jastuk za opuštanje umornih nogu 

Valjkasti jastuk poželjet ćete uvijek imati pored sebe, punjen je heljdom ili pirom te idealan je za potporu vrata i ramena. Upotrebljava se kao naslon za glavu pri gledanju televizije, na putovanjima i kod spavanja. Kao naslon ispod nogu, valjkasti jastuk poboljšava cirkulaciju i opušta umorne noge.

Kad ne obavlja osnovnu potpornu funkciju, zahvaljujući svom specifičnom dizajnu, postaje ukrasni jastuk.

Zafu jastuk

Yoga jastuk dizajniran za pravilno držanje kralježnice

Zafu jastuk za meditaciju je klasični yoga jastuk dizajniran za pravilno držanje kralježnice. Idealan je za praktikante yoge i meditiranje u položaju prekriženih nogu. Zaboravite trnce u nogama! I kod dugotrajnog sjedenja u istoj poziciji „zafu“ jastuk Vam pruža stabilnost i udobnost.

Opušta vrat i ramena i popravlja držanje kralježnice! Koristite zafu jastuk za vrijeme igranja na podu, za vrijeme slušanja priča, na izletu u prirodi za sjedenje, na kampiranju kao jastuk za glavu, za Vašu bebu koja još nije dovoljno narasla da dosegne stol…. Ukratko, zafu jastuk za meditaciju i mašta mogu svašta!

Zafu jastuk za meditaciju je punjen toplinski tretiranim i razvrstanim ljuskama heljde ili pira.

Jastuk za opuštanje

Jastuk za opuštanje namijenjen svima koji često putuju 

Valjkasti jastuk je namijenjen svima koji često putuju i/ili osjećaju bol u ramenima i vratu kao posljedicu dugotrajnog sjedenja.

Svojim oblikom polumjeseca pruža kvalitetnu podršku cijelom vratu. Heljdine ljuskice se savršeno prilagođavaju obliku i pritisku glave i vrata, pa je jastuk lako namjestiti u položaj koji baš Vama odgovara. Koristite ovaj jastuk za opuštanje za kraća i duža putovanja, u automobilu, na poslu ili kod kuće kada želite stabilizirati svoj vrat, opustiti mišiće vrata i osloboditi se stresa!

Sigurna kupovina

pouzećem ili internet bankarstvom

Besplatna dostava

za narudžbe preko 65 EUR

100% hrvatsko

iz hrvatskog zagorja

Brza usluga

trebate savjet ili sugestiju

FAQ

Najčešća pitanja naših kupaca

Prilikom korištenja teško je raspoznati razliku – oba jastuka imaju isto terapeutsko djelovanje i trajnost. Jastuk od heljde je popularniji pa ga naši kupci više žele – no sve je stvar vlastitog izbora.

Jastuk traje koliko traje i njegova fleksibilnost. Dok se od okretanja malo te fleksibilnosti tj. čvrstoće izgubi – jastuku se doda ljuskica. U pakiranju jastuka koje prodajemo uključen je i jedan refill sa kojim jastuk možete lako nadopuniti dok se to ponovno dogodi. Do tog trenutka može proći dosta vremena – a onda možete naručiti ili skroz novi jastuk ili naručiti ljuskice za nadopunu.

Jednom mjesečno (ili češće, ako želite) bilo bi dobro zbog spriječavanja eventualnog nastajanja bilo kakvih “životinjica” u jastucima, jastuk staviti u zamrzivač na -18 stupnjeva – ili u pećnicu na 100 stupnjeva (ne više). 20 do 25 minuta je dovoljno da onemogući bilo kakav ulazak leptirića, mušica i ostalih potencijalnih kukaca/insekata u vaš jastuk. Što se tiče ljetnih mjeseci, jastuk je dobro staviti na sunce, jer prirodna materija upija energiju Sunca te je po noći oslobađa kada spavamo.

Za jastuke od heljde i pira jamčimo trajnost 7 godina, uz pravilno održavanje. Iskoristite lijepo sunčano vrijeme i osvježite svoje jastuke kako biste ugodnije spavali na njima.

  • Često (više puta mjesečno): protresite svoj jastuk. Time povećavate njegovu prozračnost i gipkost ljuskica heljde i pira.
  • Povremeno (jednom mjesečno, a što češće – to bolje): stavite jastuk na sunce, bez vanjske jastučnice. Ljuskice vole energiju sunca.
  • Rijetko (jednom godišnje ili prema potrebi): istresite ljuskice u suhu posudu ili vrećicu. Operite unutrašnju navlaku.

Što se prosa i kapoka tiče – oni su “tihi”. U smislu da proso kao punilo ne proizvodi šuštanje poput pira i heljde. Kapok je nešto što je vunaste strukture – meko i vrlo vrlo udobno. No, da Ipak, šuštanje o kojem je riječ nije uopće glasno – čak štoviše, većina ga smatra ugodnim.

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu