Heljdino brašno – domaći proizvod

(3 recenzija korisnika)
5.00 out of 5

Heljda (Polygonum fagopyrum) je planinska jednogodišnja biljka podrijetlom iz Azije i sjeverne Europe. Poznamo je još i pod nazivima: hajda, hajdina, ajda, eljda i jelda. Vrlo je jednostavna za uzgoj, a uspijeva na siromašnom, pjeskovitom, blago kiselom tlu, s dosta vlage. Otporna je na bolesti i štetnike pa ne zahtjeva primjenu pesticida i herbicida. Heljda zapravo nije žitarica već spada u zeljasto povrće. Dugo cvate (od lipnja do rujna) i ima cvijet na koji pčele lako sjedaju (samo u jutarnjim satima). Pri povoljnim uvjetima može se dobiti 80-100 kg meda s jednog hektara.

20 kn

header-widget4

Hrvatsko

Uzgojeno, prerađeno i proizvedeno u Hrvatskoj. 100% hrvatski proizvod!!
Kupnjom naših proizvoda, direktno pomažete razvoju hrvatskog sela i domaće poljoprivrede.

Heljdino brašno

Heljdino brašno (brašno od heljde) je iznimno bogato energijom i hranjivim tvarima, a ne sadrži gluten pa je u prehrani mogu koristiti oni koji su zbog alergije prisiljeni izbjegavati uobičajene žitarice. Heljdino brašno dijetalna vlakna, izvrstan je izvor antioksidativnih biljnih spojeva (luteina, zaeksatina, rutina, kvarcetina), mangana, magnezija, željeza, fosfora, joda, vitamina B skupine. Zanimljive su nedavne spoznaje da heljdino brašno smanjuje razinu šećera u krvi pa je povoljna za dijabetičare. Također je otkriveno da smanjuje visoki tlak i kolesterol. Često služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša. Heljdino brašno može imati tamniju ili svjetliju boju. Tamnije heljdino brašno sadrži više nutrijenata. Sladokusci danas na internetu mogu pronaći sve više recepata za jela i slastice od heljde.

Dodatne informacije

Težina1 kg
  1. 5 out of 5

    otkako sam upoznala heljdu obožavam heljdino brašno,koristim ga nekoliko puta u tjednu,ponekad samo ponekad kao dodatak drugom brašnu i imam samo riječi hvale,koristim ga za kruh ,za kolače ili kao dodatak domaćem kefiru kojeg pijem svakodnevno. EkoBreg ima iznimno kvalitetne proizvode pa tako i za njihovo heljdino brašno nemam nikakve zamjerke već samo pohvale,savršeno je <3 krenite zdravo-krenite sa EkoBreg proizvodima <3

  2. 5 out of 5

    Odlična kvaliteta brašna, koristim ga za kruh i kolače!

  3. 5 out of 5

    Najbolji kruh se peče od ovoga brašna i tako divno miriše :)

Napiši recenziju