Trobojni kokos gris kolač s višnjama

Ovaj kolač je idealan za ljetne vrućine! Osim što je tako jednostavan i brz za pripremu pa ga zaista svatko može napraviti, ovaj kolač je toliko ukusan, sočan i osvježavajući da ćete njime iznenaditi i sebe i druge. Još kad pročitate da se ne peče… Svejedno je koristite li EkoBreg gris od pira ili prosa. U ovom receptu koristili smo gris od prosa, a brz i jednostavan kokos gris kolač pripremili smo s pirovim grisom. Uz EkoBreg kuham fino!

1. Čokoladni sloj
Skuhajte gris od 5 dl mlijeka + 3 žlice stevije + 150 gr čokolade + 5 žlica EkoBreg grisa. Gris kuhajte na srednjoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Skuhani gris maknite s vatre, dodajte 3 žlice ruma. Izlijte u lim i ostavite da se hladi.

2. Krema od višanja
Za ovu kremu koristili smo kompot od višanja, ali možete koristiti i sok i svježe voće. U 400 ml soka iz kompota dodajte 3 žlice stevije i ukuhajte 4 žlice EkoBreg grisa. Kuhajte 3-4 minute, a zatim dodajte ocijeđene višnje iz kompota (cca 200 gr – bez koštica) i kuhajte još 2 minute. Prelijte preko čokoladnog sloja.

3. Kokos sloj
Skuhajte gris od 5 dl mlijeka + 3 žlice stevije + 5 žlica EkoBreg grisa. Skuhani gris maknite s vatre. Dodajte 5 žlica kokosa i 3 žlice ruma te prelijte preko sloja višnji. Stavite da se hladi i posipajte kokosom.

Najbolji je dobro rashlađen. Uživajte!

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu