Brz i jednostavan kokos gris kolač

Na sajmovima ste nas pitali: Što pripremiti od grisa? Između ostalog, rekli smo – kolače! Neki od vas su odmahnuli glavnom: A ne, nisam ja baš za pripremu kolača… A onda smo vam dali recept za najjednostavniji kolač i potvrdili ste: Pa to zaista mogu i ja, hvala! Jednostavnije ne može biti! Ne peče se, pripremit ćete ga brzo i uživati u sočnoj i ukusnoj poslastici. I sigurno će vam uspjeti! A evo i dodatne ideje kako da iznenadite svoje ukućane i goste: svaki put napravite malo drugačiju varijantu – umjesto kolača, izlijte smjesu u čaše, kombinirajte s keksima, grožđicama, tučenim slatkim vrhnjem ili voćem. Svejedno je koristite li EkoBreg gris od pira ili prosa – isprobali smo obje varijante i obje su dobile ocjenu odličan! A pogledajte i varijantu s višnjama – Trobojni kokos gris kolač s višnjama. Uz EkoBreg kuham fino!

1. Bijeli sloj
U 1 ltr mlijeka dodajte 6 žlica stevije i ukuhajte 10 žlica EkoBreg grisa. Gris kuhajte na srednjoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Skuhani gris maknite s vatre, dodajte 3 žlice ruma i 10 žlica kokosovog brašna. Izlijte u kalup za kolač i ostavite da se hladi.

2. Tamni sloj
U 1 ltr mlijeka dodajte 6 žlica stevije i 150 gr čokolade te ukuhajte 10 žlica EkoBreg grisa. Skuhani gris maknite s vatre i dodajte 3 žlice ruma. Prelijte preko bijelog sloja i stavite da se hladi

Hladno posipajte kokosom.  Najbolji je dobro rashlađen. Uživajte!

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu