Pirova kaša – domaći proizvod

(1 recenzija korisnika)
5.00 out of 5

15 kn

header-widget4

Hrvatsko

Uzgojeno, prerađeno i proizvedeno u Hrvatskoj. 100% hrvatski proizvod!!
Kupnjom naših proizvoda, direktno pomažete razvoju hrvatskog sela i domaće poljoprivrede.

Pirova kaša

Pirova kaša (zrno pira) sadrži nešto više proteina od pšenice, nezasićene masti, vitamine A, C i vitamine skupine B, minerale (kalcij, selen, kobalt, željezo, fosfor, magnezij, kalij, bakar). Bogat je vlaknima i kao takav izvrstan izbor za one koji žele smršavjeti. Iako sadrži gluten, lakše ga podnose osobe alergične na proizvode od obične pšenice.

Može se koristiti u zrnu ili kao brašno, a na tržištu se nude i pirov griz i pahuljice. Zrna treba prije kuhanja oprati i namakati nekoliko sati u vodi. Brašno se koristi za izradu tjestenina, kruha, peciva i raznih kolača, u kojima mogu u potpunosti zamijeniti pšenično brašno.

Pir u zrnu pomaže u borbi protiv anemije, djeluje laksativno i okrepljujuće. Ima izraženo antioksidativno djelovanje. Povoljno djeluje kod kožnih i alergijskih osipa, neurodermitisa, reumatskih oboljenja te povišenog kolesterola.

Krupnik, dinkel ili pir je jedna od najstarijih žitarica. Potječe iz Azije, a spominje se i u Starom zavjetu.

Dodatne informacije

Težina1 kg
  1. 5 out of 5

    moram biti iskren i reći da sam tek nedavno upoznao pir u zrnu u punom smislu te riječi,do sada su to bila povremena eksperimentiranja u kuhinji sa dodatkom malo pira u zrnu,no kad sam upoznao jednu od najhranjivijih i najpotpunijih žitarica koje postoje na ovome Svijetu preporučujem ga svakome od male bebe u obliku mlijeka i griza pa do starog čovjeka. Pir je savršen za osobe koje su alergične na pšenicu no još uvijek kod nas dosta podcjenjen i tako rijetko na tanjuru. Drago mi je da sam među vašim žitaricama pronašao i ovu čudesnu žitaricu koja je često na meniu kod nas. Volim sve vrste pira no pir kao cjelovita žitarica mi je posebno drag i jako sam sretan jer ga mogu nabaviti kod vas i to još vrhunske kvalitete i prihvatljive cijene . Hvala Vam na tome

Napiši recenziju