Prirodni jastuci za spavanje

4 bitne stvari kod kupovine jastuka za spavanje

Sajmovi su prilika kad s nama možete razgovarati o jastucima, pitati nas sve što vas zanima i na licu mjesta se upoznati s onim o čemu govorimo. Vi koji ste nas posjetili znate da možete od nas dobiti hrpu informacija. Jednostavno, zaljubljeni smo u jastuke od ljuskica heljde i pira i volimo to podijeliti s vama! Sami smo se uvjerili u njihovu dobrobit, a oni koji već imaju takav jastuk rekli su nam isto što govorimo i mi – „Ne bismo ga mijenjali ni za što na svijetu“,  „Kud mi, tud i naš jastuk“ ili „Imamo dva – jedan za doma, jedan za more“.

Ipak, javili su nam se i oni koji su nabavili jastuk za spavanje od ljuskica heljde, a nisu zadovoljni s njim. Zapravo – razočarani su! Kad smo ih upitali zašto, rekli su da im je jastuk tanak, a ljuskica ima puno manje nego u našim jastucima. Na hrvatskom tržištu ima nekoliko ponuđača jastuka od heljde i pira. Podupiremo zdravu konkurenciju, no loš proizvod bilo kojeg proizvođača nije dobar ni za koga – pa tako ni za nas.

Stoga navodimo nekoliko točaka o kojima trebate voditi računa kad nabavljate jastuk za spavanje od heljde ili pira.

  1. Kupujte jastuk sa zatvaračem. Nekoliko je razloga zašto je to bitno:
    – Provjerit ćete sadržaj jastuka, odnosno punjenje. Ljuskice moraju biti prosijane, a jastuk ne smije sadržavati prašinu i nečistoće. Navlaka mora iznutra biti čista. Ovo je vrlo važno, jer odražava stanje jastuka na kojem spavate. U EkoBregu ljuskice prosijavamo, steriliziramo u autoklavu na 130 stupnjeva Celzijusovih i uklanjamo vlagu. Tako nema opasnosti od bakterija, grinja i ostalih neželjenih podstanara. Zato EkoBreg jastuke mogu koristiti i osobe koje zbog raznih alergija moraju jako paziti na čemu spavaju.
    – Povremeno ćete poželjeti oprati navlaku jastuka. Ljuskice ćete istresti, navlaku oprati, a potom u suhu vratiti sadržaj.
    – Po potrebi jastuk možete nadopuniti ljuskicama. To biste mogli poželjeti nakon nekog vremena korištenja jastuka ili ako tijekom manipulacije, nakon pranja navlake, izgubite koju ljuskicu. EkoBreg Vam uz jastuk poklanja i vrećicu dodatnog punjenja kako biste sami mogli nadodati ljuskice, baš onda kad trebate.
  2. Idealno punjen jastuk morate moći preklopiti, ali ne do kraja. Ako ga možete preklopiti do kraja, pretanak je. Ako ne može dalje od 90 stupnjeva, prepunjen je. U oba slučaja jastuk gubi svoju terapijsku funkciju i anatomsku prilagodljivost, a nekima može prouzročiti i kontraefekte. Umjesto da nježno masiraju i daju podršku vratnoj kralježnici, ljuskice se neće namještati pri pokretima glave i vrata. EkoBreg je u proizvodnju jastuka od heljde i pira krenuo među prvima. Prepoznali smo utjecaj jastuka na položaj tijela i dobar san. Stoga smo ispitali koja je optimalna količina punjenja, a za mišljenje o jastucima upitali primarijusa rendgenologa i fizioterapeuticu s bogatim iskustvom iz Bolnice sestara milosrdnica u Zagrebu.  Nakon što su ih isprobali, oboje je potvrdilo da su jastuci ne samo udobni i ugodni nego i korisni za zdravi san.
  3. Kupujte jastuke s navlakama i jastučnicama od prirodnih materijala. Boje i dezeni stvar su osobnog izbora, no materijal je bitan jer on dolazi u direktan dodir s kožom. U EkoBregu pazimo na odabir materijala i koristimo pamučne tkanine jer je pamuk prirodna sirovina, ugodan je za kožu i diše pa se manje znojimo. U našem paketu uz navlaku dobivate i jastučnicu, a budući da u obiteljskom vlasništvu imamo i krojački obrt, možete nam se obratiti i napravit ćemo jastuk po Vašoj želji.
  4. I konačno, ali ne i nevažno – obratite pozornost na cijenu. Svakako provjerite što sve dobivate za svoj novac. Neki su nam posjetitelji na sajmovima rekli kako su vidjeli, ili čak platili, jastuke po dvostruko višoj cijeni od naše. Naravno da svaki proizvođač ima svoju računicu i prema njoj formira cijenu. Ipak, uvjereni smo da je dvostruko višu cijenu jako teško opravdati.

Od koga god nabavljali jastuk, pazite na ove stvari. Bit će nam drago ako VAŠ izbor bude NAŠ EkoBreg jastuk.

Uz nas možete mirno spavati!
Vaš EkoBreg!

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite posljednje vijesti i akcije u EkoBregu